Αλλαγή προτιμήσεων
BLOG
Αρχική image

Ένα εξαιρετικό επίτευγμα στους ορθοπεδικούς κηδεµόνες

25 χρόνια ιστορίας και εξέλιξης

Space White ™
(gr)

H IDL™ αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό παράδειγµα στους ορθοπεδικούς κηδεµόνες. Για περισσότερα από 25 χρόνια, τελειοποιούµε το προϊόν µας, επιµένοντας στη χειροποίητη επεξεργασία και στη συνεχή προσπάθεια να βελτιώνουµε τις υπηρεσίες µας αλλά και τους εαυτούς µας µέσα από αυτή την δηµιουργική διαδικασία.

Εργαζόµενοι πάνω στην τεχνολογία DDB (Dynamic Derotation Brace), από τα στοιχεία αλουµινίου µέχρι το φινίρισµα κάθε λεπτοµέρειας, η διαδικασία είναι γεµάτη δηµιουργικότητα και µοναδικότητα, ειδικά σχεδιασµένη, διαµορφωµένη και προσαρµοσµένη για να καλύπτει κάθε ανάγκη.

Οι ορθοπεδικοί κηδεμόνες μας είναι 100% προσαρμοσμένοι για να καλύπτουν κάθε ξεχωριστή ανάγκη
Αρχική image
Αρχική image

Ειδικότητα μας είναι η κατασκευή του κηδεμόνα DDB (Dynamic Derotation Brace – Δυναμικός Αντιστροφικός Κηδεμόνας), ο οποίος σχεδιάστηκε από ιατρούς της μονάδας σπονδυλικής στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ και κατασκευάστηκε από τον τεχνικό Νικόλαο Βαστατζίδη, ιδρυτή της εταιρείας μας. Ο κ. Βαστατζίδης εργάστηκε ως ο βασικός τεχνίτης αρχικά σε άλλα εργαστήρια, μέχρι που ίδρυσε τη δική του εταιρεία το 1998 όπου εργαζόταν μέχρι το 2021, όταν έφυγε από τη ζωή.

Όλοι οι τεχνικοί της εταιρείας εκπαιδεύτηκαν από τον ίδιο και εργάζονται στην εταιρεία από την ίδρυσή της. Η αρχή λειτουργίας του DDB  έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο κηδεμόνα στην Ελλάδα και έγινε γνωστός λόγω των πολύ υψηλών ποσοστών διόρθωσης της σκολίωσης. Γι’ αυτό και είναι ο μοναδικός κηδεμόνας με τόσο υψηλά ποσοστά προτίμησης. Από τότε έχει τροποποιηθεί ως προς τα υλικά, αλλά όχι ως προς τη βασική αρχή λειτουργίας του.

Αρχική image
Αρχική image
Αρχική image
Όλοι οι κηδεμόνες μας κατασκευάζονται σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ορθοπεδικού ιατρού

Οι ορθοπεδικοί κηδεμόνες είναι πολύ λεπτοί (περίπου 3 χιλιοστά), πολύ ελαφρείς (περίπου 800 – 1000 γραμμάρια), δεν εμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών και είναι καταχωρημένοι στο Εθνικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων του ΕΟΦ.

Ο άριστος σχεδιασμός στις ορθοπεδικές κατασκευές απαιτεί δεξιοτεχνία και γνώση. Η χρήση της τεχνολογίας στην κατασκευή ορθοπεδικών κηδεμόνων είναι για τον κατασκευαστή ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της δημιουργικής διαδικασίας. Η IDL συνδυάζει τη χρήση της τεχνολογίας και της χειροποίητης διαδικασίας παραγωγής για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.