Αλλαγή προτιμήσεων
BLOG
Λίγα Λόγια image

Ένα εξαιρετικό επίτευγμα στους ορθοπεδικούς κηδεµόνες

25 χρόνια ιστορίας και εξέλιξης

Space White ™

Ειδικότητα μας είναι η κατασκευή του κηδεμόνα DDB (Dynamic Derotation Brace – Δυναμικός Αντιστροφικός Κηδεμόνας), ο οποίος σχεδιάστηκε από ιατρούς της μονάδας σπονδυλικής στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ και κατασκευάστηκε από τον τεχνικό Νικόλαο Βαστατζίδη, ιδρυτή της εταιρείας μας. Ο κ. Βαστατζίδης εργάστηκε ως ο βασικός τεχνίτης αρχικά σε άλλα εργαστήρια, μέχρι που ίδρυσε τη δική του εταιρεία το 1998 όπου εργαζόταν μέχρι το 2021, όταν έφυγε από τη ζωή. Όλοι οι τεχνικοί της εταιρείας εκπαιδεύτηκαν από τον ίδιο και εργάζονται στην εταιρεία από την ίδρυσή της. 

Η αρχή λειτουργίας του DDB  έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο κηδεμόνα στην Ελλάδα και έγινε γνωστός λόγω των πολύ υψηλών ποσοστών διόρθωσης της σκολίωσης. Γι’ αυτό και είναι ο μοναδικός κηδεμόνας με τόσο υψηλά ποσοστά προτίμησης. Από τότε έχει τροποποιηθεί ως προς τα υλικά, αλλά όχι ως προς τη βασική αρχή λειτουργίας του. Το πλεονέκτημά του σε σχέση με άλλους κηδεμόνες είναι τα αντιστροφικά πίεστρα, τα οποία διορθώνουν πέρα από την πλάγια κλίση της σπονδυλικής στήλης και την στροφή των σπονδύλων.

Η σωστή κατασκευή του DDB, όπως και κάθε κηδεμόνα, απαιτεί γνώση, εμπειρία και δεξιοτεχνία. Στην IDL έχουμε κληρονομήσει αυτή τη γνώση από τον πρώτο κατασκευαστή κηδεμόνων στην Ελλάδα, τον κ. Βαστατζίδη, που έθεσε τις προδιαγραφές για την επιτυχημένη κατασκευή του κηδεμόνα. 

Η τεχνολογία του DDB όμως από μόνη της δεν επαρκεί. Μονόδρομος για μια αποτελεσματική θεραπεία, που θα επιτύχει τη μέγιστη δυνατή διόρθωση, είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας DDB με τη γνώση και την εμπειρία του κατασκευαστή.

Στην αναζήτηση, λοιπόν, για τη βέλτιστη λύση κηδεμόνα, το κριτήριό μας πρέπει να είναι η βαθιά γνώση του κατασκευαστή, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την τεχνολογία του κηδεμόνα. Γι’ αυτό και στην IDL, στηριζόμενοι στην πολυετή εμπειρία και
την τεχνογνωσία μας, επιμένουμε στον κηδεμόνα DDB και εμπιστευόμαστε την μοναδικότητά του στην αντιμετώπιση των περισσότερων περιπτώσεων σκολίωσης.